En grundtanke…

Nu kör vi! Planen är att varva mina små hästanekdoter tillsammans med mode både i och utanför stallet. Eftersom jag nyligen ( sen 26/9-16) har gått ner 42 kg så är mode helt klart en stor del av livet. NEJ jag gjorde inte min Sleeve op pga utseendet det va rent medicinskt. MEN det är en enorm bonus för mig. Jag tycker att andra är fina som de är och detta är något som är rent min uppfattning om mig själv. Jag mår toppenbra, jag orkar röra mig och jag har inte ont. Alla kläder jag är sugen på att ha passar! Det är första gången i mitt liv. Jag är inte fixerad vid ett smalt ideal för det finns inte. Men jag är nöjd med hur jag ser ut nu. Det är det viktigaste för mig. Alltså hur jag mår, mår jag bra så mår andra bra runt om kring mig. Enkelt!

Men grundtanken med denna blogg är att berätta om mitt hästliv framför allt för det är det som jag pysslar mest med.
Jag har 4 st islandshästar. 3 av dem är egen uppfödning och den 4e är min gamle gubbe och min läromästare.

Jag i morse med Gná!

Jag i morse med Gná!

Va på middag med grannfruarna här om dagen. Outfit:  Top från Joy, jeans från MyHailys och enkla nude pumps!

Va på middag med grannfruarna här om dagen. Outfit: Top från Joy, jeans från MyHailys och enkla nude pumps!

Presentationen av hästarna:

Örvar frá Kirkjuholi 27år och nu mer min pensionär i hagen. Han har lärt mig mycket under åren och bla att sitta kvar när han vänder på en femöring. Han va mycket speciell som ridhäst och hade mycket svårt för tölten. Han har dock alltid varit mycket trevlig i hanteringen. Fast det ska tilläggas att han inte är av den stabila sorten som islänningar ska vara. Han har alltid varit mycket känslig och kanske lite lättskrämd, alternativt att han passade på, han har skrämt många ryttare.

Sleipnir från Wävle 11 år och min första egna uppfödning. Han är också en känslig kille och vi hade några år av jobb innan jag fick honom som jag ville ha honom. han rids i stort sett bara utav mig då han som sagt var är mycket känslig och sen är han faktiskt in så det bestämmer ju jag! Han är skimmel, han föddes svart och det tog lång tid för honom att skimmla av o man säger så.

Sól från Wävle 10 år ett klassiskt rött sto med lite egna upptåg och påhitt. Väldigt snäll att rida dock kan hon vara lite tung och kräver en hel del dressyrridning för att bli mjuk och inte fuska. Hon rids faktiskt mest av min BFF Madde som älskar denna märr. Solan so hon kallas har humor och kan hitta på bus. Sól är också egen uppfödning.

Gná från Wävle 7 år en liten islänning ed dubbelturbo. Hon är också egen uppfödning och mitt gamla sto Hrimas sista föl. (Hrima togs bort hösten 2016 29 år gammal) Gná är den piggaste, villigaste och en mycket rolig häst att rida.
Ibland lånar jag ut henne till speciella kompisar med goda ryttar egenskaper. För just för att hon har så ycket vilja så kan det gå lite fort ibland. Efter en galopp kan det vara svårt att få tillbaka skritten. Relativt lydig är hon dock.

Jag tänkte att de som har lust får hänga med i våran vardag, jag testar saker och produkter till hästarna och mig själv. Är inte bara Islandshäst nörd utan rent allmänt hänger jag med i hästsportvärlden.

Denna vecka är det Islandshäst SM och det är faktiskt så att jag bor endast 10 minuter från Sundbyholm där SM går i år. Kommer närvar och kommentera via Twitter och mitt namn där är @Sleipnirbea.

Kommentera gärna!

//Bea

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “En grundtanke…

  1. Hej! Kommer du skriva något om din sleeve op? Själv är jag inne i processen då jag önskar få göra en och tycker det är väldigt givande att läsa andras berättelser. :)

    • Hej! Ja det är ju mitt liv nu! Så det kommer skrivas en hel del om min sleeve!
      Lyckatill med din! //Bea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>