Viktnedgång och presentation av de andra djuren!

Jag har som jag tidigare skrev gått ner 42 kg i vikt sedan den 26/7-16 och allt har gått jättebra. Jag nådde min målvikt den 20/5-17. Det är en helt fantastisk känsla och jag har mått mycket bra under hela tiden FÖRUTOM den lilla jinxen att jag har fått gallsten, nu pratar vi inte så stenar utan ett helt j-la grustag. Så operations datum är faktiskt planerat för att ta bort gallblåsan.
Det gör fruktansvärt ont när stenar försöker passera och jag har fått åka in för att få smärtlindring på akuten ett par gånger. Nu har jag 2 olika mediciner som jag tar när jag får anfall, den ena är en kramplösande medicin och den andra är faktiskt bara vanlig Voltaren.
Om någon undrar vad jag äter så är det vanlig husmanskost till vardags med focus på proteiner och grönsaker.
Det enda jag har lite svårt att äta är mjukt bröd. Jag kan äta det ed det fyller magen jättefort och jag blir mätt direkt. Jag äter ca 1,5 dl pr måltid och dricker propuds drinkar som mellis och även knäckebröd. Tror att de flesta som gjort en sleeve eller bypass vet precis vad jag menar när jag säger att jag äter mycket knäckebröd! :) Så om Falurågrut ser detta, Feel fre att sponsra! Haha.

Nu över till de resterande djuren i mitt/vårat hem.

Hundar:
Mora Springer Spaniel Nybliven mamma till sin andra kull med valpar hon är 6 år och är jakthund.
Denna kull med valpar är i skrivandets skull 4 veckor gamla och vi kallar dem för Babblarna! De är aldrig tysta och de är med precis över allt. Fördelningen blev denna gång 5 Tikar och 2 Hanar. Rätt bra fördelning faktiskt.

Sen Har vi Bira, hon är 3 år och Wachtel hon är super gullig mot babblarna och hjälper gärna till med vallning och städning av valplådan! :) Hon är ren jakthund om man säger så och jobbar drivande och stötande på klövvilt och hare. Hon drar sig inte för att ställa gris heller för den delen. Därför jobbar hon med Kevlarväst faktiskt för att undvika otäcka skador. Hon har dock som många andra wachtlar problem med eksem och kommer därför inte att avlas på.

Sen har vi tre katter:
Sören 17 år som är norsk skeppskatt och en egen herre som på sommrarna gör en Walkabout runt gården och kommer in kanske varannan vecka för att sova på soffan i 5 minuter och äta lite. Har jag tur hinner jag få i honom ett avmaskningspiller!

Chraschen 6 år Mattes gosegris som tvärt om inte orkar gå någonstans alls. Tvär slö men leker gärna med Babblarna!

Sen har vi; lilla Kaos 4 år han flyttar hemifrån så fort det blir stökigt och kommer sedan hem och attacksover i 3-4 veckor för att sedan försvinna ut igen! Jag blir inte riktigt klok på denna katt. Men han tillhör oss och har halsband, utifall att någon annan också tycker att han skulle vara deras. (jag misstänker sommargäster eller annat otyg för att mata honom)

Sen finns det även 3 st kaniner tanken va att avla på honorna men tiden har inte räckt till. De ska snart få flytta in i en alldeles egen lekstuga! Lyxhus för dvärgkaninerIMG_6868

Mora med årets kull av valpar! Babblarna!

Mora med årets kull av valpar! Babblarna!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>