Från Organiserat kaos till bara Kaos!!!!

Under våren har livet rullat på i ganska hög hastighet. Det har varit jobbigt men under kontroll. Det har varit jobb, hästar, valpningar, bröllop och även begravning.
När det mesta av detta passerat och tanken va att det skulle lugna ner sig lite och att jag skulle njuta av valpar och hästar på min fritid. Min fritid är dessutom väldigt komprimerad då jobbtiderna är galna. Tanken va att rida hästarna efter middagen vid 18.30 tiden o sen stupa i säng. Detta fungerade till en början och det är ju ljust på kvällarna som tur är.
Nu har det inte riktigt funkat som jag tänkt mig då jag varit lite indisponibel.

Allt har ju en baksida, så även min viktminskning, tro det eller ej! Jag har pga den hastiga viktminskningen fått problem med gallan. Nu pratar vi inte lite problem utan fruktansvärda problem, vilket resulterat i medicinering och det har under anfall funkat skapligt bra. Nu har dock problemen ökat och anfallen kommer oftare och oftare (minst ett anfall i veckan) Och i Lördags (8/7) vaknade jag med jordens anfall, detta släppte inte trots medicinerna och vi blev tvungna att åka in med ilfart till akuten. När jag kom dit kunde jag inte böja på fingrarna för jag hade hyperventilerat av smärtan. Dessutom började jag bli gul. Som tur var tog de in mig direkt och jag fick Ketogan. Detta hjälpte för tillfället och jag slutade kräkas och smärtan trubbades av lite. Det blev fler anfall och mer Ketogan och jag fick göra ett ultraljud på galla och lever. Som jag förstod så satt det stenar i gallgångarna och det va därför jag blev gul också. Gallan gick lixsom tillbaka till levern.
Jag blev i och med detta inlagd på AVA och fick ligga kvar till på Tisdagen. För på Tisdagen gjorde de en gastroscopi och tog bort stenarna som satt fast samt öppnade upp en muskel så de stora stenarna inte ska fastna igen. Sen är det en större operation planerad i september, vilket är en akutoperation…. vart är vården på väg?
Nåväl jag fick iialla fall komma hem efter gastron och det va ju skönt det.

Det har inte varit så lätt att vila dock för det är folkvandring hit just nu. Valparna är ju nu 6 veckor gamla och ALLA vill träffa dessa småttingar. Det är säkert 7-8 st oberoende av varandra som är här per dag. Detta blir ett verkligt kaos i mitt liv, för samtidigt som jag tycker det är trevligt med folk och mina vänner så blir det förmycket. Jag har ett stort behov av att vara ifred och att få göra mina rutiner.

Idag har det varit skapligt lugnt och jag har faktiskt ridit en sväng mitt på dagen. Det ger mig energi, det är ljuvligt med den ljumna sommarluften och Sleipnir va fantastisk. Trots att han stått i ca 1,5 vecka så va an mjuk fin och tölten sitter som en klocka. De svävar fram. De är bra roliga också, Vi red en runda som vi kallar krokodilrundan (det kan finnas krokodiler på den i bland) fast idag va det en farlig gubbe! Både jag och Madde såg att han gick till sin bil, den va något skymd av en häck, vi säger då högt och tydligt HEJ. Hästarna va tydligen inte på samma bana då de blev skiträdda och båda hästarna hoppade högt! Detta resulterade i ett asgarv från både mig och Madde! DE är roliga ibland!

Det Va allt för idag! //Bea

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>